Gaffeltruck certifikatkursus

Drømmer du om at blive truckfører? Så kan du på bare få dage tage en truck uddannelse, der gør dig klar til at varetage dit drømmejob. 

Med et certifikat åbner du derfor op for en lang række spændende jobmuligheder lige såvel, som du bliver et interessant aktiv og en eftertragtet arbejdskraft i transportbranchen.

En gaffeltruck bruges i dag på en lang række forskellige arbejdspladser lige fra det store lager, hvor der ofte skal flyttes rundt på større eller mindre materiel til byggepladsen, hvor den bruges som et effektivt hjælpemiddel. Og en gaffeltruck er da også i de fleste henseender uundværlig. Her er der nemlig tale om et motorredskab til at løfte, stable og transportere gods - arbejdsopgaver der ellers ville slide kraftigt på og føre til store gener i kroppen. 

Derfor er der selvfølgelig behov for kompetente folk flere steder, der formår at styre en gaffeltruck hurtigt og effektivt, så arbejdsopgaverne bliver løst mest fordelagtigt. 

Hos AMU Transport Danmark finder du derfor et udvalg af gaffeltruck kurser og certificeringer, der giver dig den nødvendige uddannelse og erfaring til at betjene en gaffeltruck. Find udbuddet her. 

Hos os er du altid sikret den absolut bedste kvalitet. Vi har mange års erfaring med AMU uddannelser, og derfor lever vi selvfølgelig også op til Undervisningsministeriets lovkrav om gennemførelse af AMU uddannelser. Vi tilbyder også alle en afklaring af de almene færdigheder, således du får den nødvendige hjælp ud fra dine personlige behov og måske de krav, som din arbejdsplads stiller til dine kompetencer.

Det sikrer dig den bedste proces med dit nye truck kursus eller gaffeltruck certificering.

Det kan du bruge dit truckcertifikat til

Med et gaffeltruck eller gaffelstabler certifikat eller kursus får du et stort indblik i regler og vedligeholdelse af det valgte materiale. Du får desuden grundig undervisning i brugen af de forskellige typer af trucks og stablere, som findes på markedet - og det gælder både den teoretiske og den praktiske del. Derfor får du med dit truckcertifikat et kompetencegivende spring videre mod et løft i din karriere.

Og det kan betyde, at du bliver mere eftertragtet for potentielle arbejdsgivere, lige såvel som det kan føre til dig mos en videre udvikling i din nuværende jobstilling.

Når du har taget dit truckcertifikat og dermed bestået din gaffeltruck uddannelse eller din stabler uddannelse, er du i stand til at føre og betjene gaffeltrucks og/eller selvkørende gaffelstablere. Derudover vil du føle dig sikker i at foretage daglig vedligeholdelse af gaffeltrucks og gaffelstablere.

Det betyder, at du via en grundig introduktion til en lang række forskellige områder samt prøvelser sammenlignelige med dem, som du kan støde på i dit arbejdsliv, er klar til at varetage et job, hvor du er eksperten i trucken.

Vælg det rette truck kursus

Der findes tre typer af gaffeltrucks; kontratruck, rækketruck (støttebenstruck) og gaffelstabler. Og disse kan hver især være enten diesel-, benzin- eller gasdrevne. Dog er det en tendens, at de mindre maskiner ofte er elektriske, mens de større som regel vil være enten diesel-, benzin- eller gasdrevne.

Derfor har du hos AMU Transport Danmark mulighed for at tage forskellige kurser, der egner sig til de forskellige trucks. Tag for eksempel et truck certificering eller en stabler certificering - eller vælg begge muligheder for på den måde at have flere fordele på jobmarkedet.

Vi tilbyder eksempelvis uddannelser indenfor :

  • Gaffelstabler

  • Gaffeltruck

  • Efteruddannelse for truckførere

Vær opmærksom på at et gaffeltruck certifikat også giver dig lov til at køre en teleskoplæsser med gafler.

Er du i tvivl om, hvilket truck kursus eller hvilken truck certificering der er det rette for dig, vil vi meget gerne hjælpe dig mod videre afklaring. Det handler nemlig om, at du skal have den rette truck uddannelse i forhold til de ønsker, som du har for din arbejdsmæssige fremtid. 

Vi hjælper dig derfor blandt andet med uddannelsesplanlægning, kursusdeltagelse inden certifikatudløb, løntabsgodtgørelse (VEU) og kompetencefondsmidler.

Det indeholder truck uddannelserne

Når du vælger at tage et gaffeltruck kursus, et stabler kursus eller en truck certificering gennem AMU Transport Danmark, får du en uddannelse med fokus på god kvalitet. Derfor bliver du inden for en lang række relevante områder rustet til at varetage en jobstilling, hvor du skal beherske en truck.

Vi har især fokus på 6 områder under uddannelsesforløbet:

  1. Køre- og stableteknik: Du lærer, hvordan du kører, manøvrerer og betjener en gaffeltruck i en lang række forskellige situationer, der tager udgangspunkt i det virkelige liv. Disse er selvfølgelige afhængige af godsets beskaffenhed.

  2. Stabilitet: Du lærer at aflæse diagrammer, så det er let for dig at se, hvor meget du må løfte i den pågældende situation. Dette er selvfølgelig også noget, der afgøres af, hvordan du optager godset på gaflerne.

  3. Godsbehandling: Du lærer om håndteringssymboler, pallebelastning og enhedslaster. Derudover får du også en kort, men grundig gennemgang og introduktion til, hvordan du håndtere farligt gods.

  4. Truckens opbygning: Du lærer, hvordan en truck er bygget op, og dermed også hvad forskellen er på blandt andet en el-truck og en motor-truck.

  5. Vedligeholdelse: Du lærer, hvordan du foretager det daglige eftersyn af en truck. Derudover får du en stor viden om, hvad du bør være opmærksom på i din daglige og generelle omgang med en gaffeltruck.

  6. Sikkerhedsbestemmelser: Du lærer om færdselslovens og arbejdstilsynets krav til en gaffeltruck. Og du lærer derfor også, hvordan du kan bruge en truck til for eksempel personløft samt hvilke regler, der gælder for den interne færdsel.

Ved indmeldelse på en uddannelse hos AMU Transport Danmark bør du desuden forberede dig på nogle spændende dage med en god blanding af praktiske øvelser og teoretisk undervisning.

Jobmuligheder

Efter et endt uddannelsesforløb vil du have en langt større chance for at få et ordinært- eller fritidsjob. Et truck certifikat eller stabler certifikat er nemlig på mange arbejdspladser en forudsætning for at blive tilbudt en stilling. Derfor er det et aktiv at kunne pryde dit CV med et sådant kursus.


Vi ved også alle, at der ofte hviler en stor konkurrence på det danske jobmarked - især når der bliver slået nogle fordelagtige jobstillinger op. Derfor handler det som jobsøgende eller fremtidig jobsøgende om at gøre sig selv så attraktiv som muligt, hvorfor det er en fordel at tage forskellige kurser, uddannelser og certifikater, der giver et forspring. 

Derudover viser en uddannelse fra AMU Transport Danmark også, at du er villig til at lære yderligere og dermed efteruddanne dig, hvorfor du vil blive betragtet som initiativrig - og det er netop en evne, mange arbejdspladser sætter stor pris på.


Med en gaffeltruck uddannelse vil du være mere værdifuld for forretningen, firmaet eller virksomheden og dermed opleve større jobsikkerhed. Sikkerheden i at varetage et godt job, hvor du bliver set som en styrke kan også højne din personlige arbejdsglæde og på den måde bidrage til det gode arbejdsmiljø internt på arbejdspladsen. For en arbejdsgiver er det derfor altid en fordel at lade sine medarbejdere efteruddanne, også således der altid sikres en høj standard, de rette kvalifikationer, øget effektivitet og en god kvalitet i de arbejde, som udføres.


Det betyder, at du blandt andet har mulighed for at søge job på lagere hos både større og mindre engrosfirmaer, du kan finde beskæftigelse hos detailforretninger, og du har gode muligheder for en kvalificeret jobstilling ved en lang række forskellige varehuse. Du får derfor et bredt felt af gode jobmuligheder.

Krav til dig

For at være i stand til at tage et truckcertifikat skal du være fyldt 18 år og kunne fremvise enten et gyldigt kørekort eller en tilfredsstillende lægeattest. Her er der tale om Sundhedsstyrelsens blanket til helbredsmæssige oplysninger ved udstedelse af kørekort.